Vijvers

Bijna in iedere tuin is het mogelijk om een waterpartij toe te voegen. Van een waterornament tot vijver, er zijn talloze opties. Het water in de tuin creëert een rust en sereniteit. Bent u hiernaar op zoek? Bij Hovenier Totaal bent u aan het juiste adres.

Allereerst is het goed om na te denken wat u wilt. Wilt u een waterornament of wilt u een vijver? Bij een keus voor de vijver, zijn er ook weer mogelijkheden. Zo is er de natuurlijke vijver en de formele vijver. Bij een natuurlijke vijver gaat de tuin haast onmerkbaar over in een vijver, waarbij natuurlijke vormen en lijnen worden gebruikt. Wilt u een natuurlijke vijver? Houdt u er dan rekening mee dat dit veel ruimte vraagt en in een kleinere tuin niet mooi tot zijn recht komt.

Een formele vijver heeft vaak rechte en hoekige vormen en lijnen. De overgang tussen de rest van de tuin en de vijver is vaak abrupt en daardoor valt de vijver snel in het oog. De formele vijver is erg geschikt voor de kleinere en omheinde stadstuinen.

Een vijver is maatwerk. Heeft in interesse in een vijver, neemt u dan vooral vrijblijvend contact met ons op. Wij komen dan bij u langs en geven u advies over de verschillende mogelijkheden.