Bestrating

Het bestraten van tuinen en vooral siertuinen vraagt, voordat men overgaat tot het aanleggen daarvan, heel wat stof tot nadenken. Maar al te vaak komt het voor dat men na enige tijd de bestrating al wil vervangen omdat het toch niet bij de inmiddels gerealiseerde beplanting past of dat het heel veel onderhoud vraagt. Er zijn namelijk erg veel soorten bestratingstypen, zoals beton, klinkers, gebakken bestrating, keramiek, natuursteen en flagstones. Zie hiervoor de foto’s van bestratingstypen bij Projecten.

Door in gesprek te gaan met leveranciers van bestratingmaterialen en het bezoeken van beurzen, hebben wij veel ervaring opgedaan, om te komen tot een juist advies. De verschillende soorten bestratingstypen hebben ieder de eigen kenmerken en voor- en nadelen. Samen met u kijken we wat er bij u past en op deze manier onderzoeken we de verschillende materialen en legstructuren. Bij onze vaste leverancier hebben we een mooi showterras waar u een kijkje kunt nemen.

Hovenier Totaal heeft ruime ervaring met de verschillende soorten bestratingstypen. U kunt uw bestratingsklus dan ook met een gerust hart aan onze vakmannen overlaten! Neem contact met ons op om te zien wat we voor u kunnen betekenen!

Een kleine greep uit de mogelijkheden:

Beton: bestrating en muurelementen

De collectie van bestratingsmaterialen van beton wordt steeds uitgebreider. Er is een ruime keuze aan kleuren, structuren, afmetingen en vooral ook: prijzen. Betonbestrating is er voor ieder budget. Van betonklinkers tot een luxe tegel: met beton kan je alle kanten op. Ook zijn er verschillende soorten muurelementen te verkrijgen, waarmee mooie vijvers of verhoogde borders gecreëerd kunnen worden. Betonbestrating is tegenwoordig niet zomaar alleen beton. Aan het beton worden verschillende grondstoffen toegevoegd, voor bijvoorbeeld een mooie kleur, en er worden verschillende beschermtechnieken toegepast zoals impregneren en coaten. De voordelen van beton zijn de gunstige prijs, steeds betere kwaliteit, grote collectie en veelzijdigheid.

Gebakken bestrating

Wie kent ze niet, de nieuwe of oude gebakken walen en dikformaten. Nostalgisch, sterk, kleurvast en tijdloos. Ook erg mooi te combineren met bijvoorbeeld de Oud Hollandse tegel.

Keramiek

De trend van nu: keramische tegels. De tegels zijn in verschillende soorten en maten te krijgen. Het grote voordeel van keramische tegels is het gemak. De tegels zijn onderhoudsarm, slijtvast en kleurvast. Keramische tegels vragen wel om een zorgvuldige behandeling met het leggen ervan. De tegels zijn erg dun en vragen om een speciale ondergrond, waarna ze hierop gelegd worden en vervolgens gevoegd worden. Dit is wel een kostbare behandeling, waardoor de keramische tegels prijzig zijn in het aanschaffen en verwerken. Hovenier Totaal heeft ruime ervaring met het leggen van keramische tegels en weet wat de beste manieren zijn om de keramische tegels te leggen. Er zijn ook tegels die bestaan uit een combinatie van keramiek en beton. De bovenste laag is keramiek en de laag eronder beton. Hierdoor is de speciale ondergrond niet nodig en kunnen deze tegels ‘gewoon’ op het zand gelegd worden.